top of page
  • Szerző képeKatya Tempfli

MagNet KAP 2020: Közösségi adománygyűjtés a Jelnyelvi Játszótér javára

Szeptember 16-án elindult a MagNet Közösségi Adományozási Program 2020. évi rendelkezési időszaka, melynek keretében közel 40.000 ügyfél dönthet 38.249.255 Ft-ról 40 közhasznú társadalmi szervezet javára. Mi is köztük vagyunk!


Szavazz ránk, ha MagNet Bankos ügyfél vagy! Támogasd a Jeleven - Jelnyelvi Játszóteret, segíts nekünk, hogy még több siket kisgyerek játszhasson felszabadultan, anyanyelvi környezetben, és még szélesebb körben ismertethessük meg a többségi társadalommal a jelnyelv izgalmas világát. Nézz bele ebbe a csodálatos, izgalmas, sokszínű világba!

Segíts Te is egy számodra fontos társadalmi ügyet, és rendelkezz 2020. október 28-ig a rád eső nyereséghányadról, hogy erősítsük társadalmi és környezeti hatásunk! Lépj be a netbankodba és máris el tudod indítani a rendelkezést!


10 éve a civilekért! A Közösségi Adományozási Program (KAP) idén 10 éve biztosít lehetőséget arra, hogy ügyfeleink hatással lehessenek fontos társadalmi ügyekre. A Bank ehhez ajánlja fel a nyeresége 10%-át, és teszi lehetővé, hogy ügyfelei rendelkezzenek a rájuk eső nyereségrészről társadalmi szervezetek, és jó ügyek javára. A Közösségi Adományozási Program (KAP) egy, a teljes ügyfélkört mozgósító és bevonó társadalmi kezdeményezés, mely azzal a céllal jött létre, hogy pozitív változást indítson el az érintettjei életében. A program célja, hogy a megerősödjön az a munkatársi- és ügyfélréteg, amely aktívan felelősséget vállal a civil ügyekért. Továbbá nem titkolt célunk az is, hogy ügyfeleink megértsék és átérezzék; a több tíz milliós támogatás több tízezer szavazatból jön össze.

Mi az a Jeleven - Jelnyelvi Játszótér?

A cél: játssz a jelnyelvvel, játssz jelnyelven! Inkluzív, integrált játszóház és országjáró érzékenyítő program, hallásállapottól függetlenül. A jelnyelv a hallássérülteknek anyanyelv és identitás, a hallóknak egy új világ megismerése és a társadalmi szemléletformálás lehetősége.


Magyarországon nagyszámú siket közösség él. Közösségformáló erejük a siket kultúra és a jelnyelv. Számukra ez nem választás, hanem a zavartalan kommunikáció nyelve. A Jelnyelvi Játszótéren a hallássérült gyerekek az anyanyelvükön játszanak – itt a kommunikáció természetes és akadálymentes. A játékos, élmény alapú érzékenyítés a halló gyerekekben a kirekesztő attitűdöt csökkenti, a befogadást erősíti. Ezt szeretnénk még több helyre elvinni: egy budapesti állandó helyszínen és iskolai érzékenyítő programként működő országjárásként folytatjuk megkezdett munkánkat.

Jelnyelv – mindenkinek. Lehetsz siket vagy halló, gyerek vagy szülő, lelkes nyelvtanuló vagy elhivatott pedagógus – a kommunikáció nem akadály, hanem kihívás és lehetőség. A jelnyelvhez való gyermekkori hozzáférés, a választott nyelv használata és az információk befogadása mindenkit megillet. Ezért dolgozunk, innovatív, modern, nonformális oktatási módszerekkel, s kínálunk alternatívákat a kihívásokkal küzdő magyar siketoktatási rendszer mellett.


Forrás és további információ a MagNet KAP 2020 oldalán.


Olvass még a Jeleven projektről és munkánkról:

141 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page