top of page

JELEN applikáció

Pontok, ahol elérhető a Jeleven app

A JELEN! egy térképes kereső alkalmazás, amely megmutatja, hogy az adott városban hol dolgozik vagy tartózkodik olyan halló ember, aki kommunikatívan beszéli a jelnyelvet is. Így amikor egy hallássérült a városban vagy a környéken jár, meg tudja nézni, hogy van-e a közelében olyan vendéglátóhely, üzlet vagy bank, ahol a saját anyanyelvén tud ügyet intézni. Továbbá – segítve a tervezhetőséget – az applikációban kategóriák szerint is lehet keresni, így a hallássérült felhasználó már előrelátóan azokba az üzletekbe, hivatali kirendeltségekbe tud elindulni, ahol van jelnyelven beszélő munkatárs.

 

A jelnyelvet ismerő és aktuális kommunikációs segítőként fellépő halló felhasználók önkéntes alapon tudnak bejelentkezni az alkalmazásba, ami a tartózkodási helyüket mutatja meg a térképen a hallássérült számára, egy közérthető, mindenki számára ismert kézjel („Jelen! Itt vagyok!”) formájában. Az alkalmazás egyenlő esélyű hozzáférést biztosít a hallássérülteknek a szolgáltatásokhoz, a jelnyelvet ismerő halló felhasználók pedig önkéntesen járulhatnak hozzá a társadalmi egyenlőség megvalósulásához.

Letölthető a Google Play-ből és az App Store-ból!

Az E.ON JELEN! alkalmazás névadó támogatója az E.ON Hungária vállalatcsoport.

Az E.ON csoport a támogatásával hozzájárult ahhoz, hogy a Jel Alapítvány az E.ON JELEN! alkalmazás létrehozásával nagy lépést tegyen a magyarországi hallássérültek info-kommunikációs akadálymentesítéséért.

 

Az együttműködés alapja, hogy a Jel Alapítvány és az E.ON alapvető értékei megegyeznek: a társadalmi szerepvállalás, az esélyegyenlőség javítása és az innovatív megoldások elengedhetetlen feltételei a változásnak. Az E.ON Hungária csoport keresi azokat a célokat, kapcsolati pontokat, szervezeteket, amelyek ezt az értékrendet osztják, támogatják. Az E.ON büszkén áll egy olyan info-kommunikációs alkalmazás létrehozása mögé, amely a hallássérültek mindennapi beilleszkedését, a jobb életminőségét segíti, ezáltal egyenlő mértékű esélyt biztosít a társadalmi beilleszkedéshez.

Adatkezelési szabályzat:

bottom of page