top of page

Mivel foglalkozunk?

Középpontban: a jelnyelv

01

Kétnyelvűséget és egyenlő hozzáférést adunk a gyerekeknek

A játékélmény az egyik legmeghatározóbb személyiségalakító erő. Személyiségzavarok, elfojtott érzelmek, indulatok levezetése történhet közös játékban, együttműködésben.

 

Programjainkon megteremtjük a teljes körű kommunikáció, a szabad mozgás, az önállóság, a kezdeményezés és a közös játék lehetőségeit, egy olyan nyelvre támaszkodva, mely a siketeknek anyanyelv és identitás, a hallók számára pedig egy új világ megismerése és a társadalmi szemléletformálás lehetősége.

Változatos programokat kínálunk siket, halló és inkluzív gyerekcsoportoknak.

02

Támogatjuk a hallássérült gyermeket nevelő szülőket

Mentorszülőket képzünk: azért dolgozunk, hogy a jelnyelven történő elsődleges szocializáció, és a jelnyelven történő családi kommunikáció, mint lehetőség, teret nyerjen a hallássérült gyermeket nevelő szülők körében, ugyanakkor fontos szerepet szánunk a hangzó beszéd fejlesztésével, gyógypedagógiai terápiával kapcsolatos információknak is. 

 

Célunk, hogy létrejöjjön egy stabil tudással és saját megélt tapasztalatokkal rendelkező, vegyes mentorszülői csoport, akik igény esetén képesek és hajlandóak közvetlen tanácsadással, útmutatással és lelki segítséggel szolgálni érintett sorstársaiknak.

 

03

Innovatív módszerekkel oktatjuk és népszerűsítjük a jelnyelvet

Egy olyan világban mozgunk, ahol a kommunikáció módja más, de teljesen természetes. Nyári gyerektáborainkban nonformális, improvizáción alapuló, inkluzív csoportos aktivitásban játszhat együtt mindenki, hallásállapottól függetlenül, s ugyanez igaz nemzetközi Erasmus+ kooperációban megvalósuló ifjúsági projektünkre is, ahol a jogtudatosság van a középpontban.

Online jelnyelvtanuló platformunkat a COVID hívta életre, de azóta is élő és aktív felülete a halló gyerekek játékos és interaktív jeltanulásának.

04

Érzékenyítjük és tudatosítjuk a többségi társadalmat

Felfogásunk szerint a fogyatékosság állapot és érték. A fogyatékosság az emberi sokféleség természetes része, az ember egy jellemzője, a különbözőségek pedig rengeteg különféle formában nyilvánulhatnak meg. Az elutasítás, bizonytalanság, előítéletek oka sokszor csupán az információhiány: sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan álljanak fogyatékossággal élő társaikhoz, hogyan kommunikáljanak velük, mik az igényeik, miben élik máshogy életüket.

 

​Ezt az információhiányt kívánjuk leküzdeni:  akár érzékenyítő tréningeinkkel, akár népszerű applikációkkal és szolgáltatásokkal. 

bottom of page