top of page
  • Szerző képeKatya Tempfli

Jeleven Tábor 2020

Idén másodjára rendeztük meg a Jeleven Tábort - sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán sikerül-e, hiszen a vírushelyzettel együtt járó szigorítások jó darabig nem tették lehetővé a gyerektáboroztatást. De szerencsénkre ezt a korlátozást feloldották, így elkezdhettük a szervezést. Ugyanebben az időben érkezett a hír, hogy a United Way Magyarország "Együtt segítünk" pályázatán is támogatást nyerünk, aminek köszönhetően még több gyereket tudtunk fogadni, még több élményt nyújthattunk nekik és rengeteg játékkal, sporteszközzel bővíthettük a készleteinket - ezeket a későbbi Jelnyelvi Játszótér alkalmakon és további táborokban is tudjuk majd használni. Ezúton is köszönjük a támogatást a United Way-nek! :)


És hogy milyen volt a tábor? Izgalmas, jó hangulatú, kihívásokkal és remek megoldásokkal teli, vidám és pörgős kavalkád, ahol 24 gyerek játszott együtt öt napon át, 6 évestől 14 éves korig. Siketek, nagyothallók, hallók együtt, jelnyelven és hangzó nyelven, tolmács segítségével vagy anélkül - a hangsúly a kommunikáción volt, használt nyelvtől és hallásállapottól függetlenül. Ahogy tavaly, idén is felemelő élmény volt látni, ahogy a gyerekek kifejezetten akarnak együtt játszani, nekik nem számít, hogy ki honnan jött, vagy milyen nyelvet használ. Módszerünk is ezen alapul: a játékban nincs határ és nincs akadály, csak közös akarat arra, hogy működjön a folyamat és beinduljon a flow.


Tanultunk jeleket, játszottunk jelnyelvi játékokat, mozgásos és csoportos gyakorlatokat, és persze volt foci, röpi, tollas, fogócska és minden nagy klasszikus. Az Óhegy parkban idén is megmérettettek a gyerekek tájékozódási futásban - köszönet a Silvanus Sportegyesületnek -, és megnéztük a Kőbányai Helytörténeti Gyűjteményt, ahol interaktív játékokon keresztül fogadhattuk be a hely szellemét. A szülőknek is készült ajándék, környezettudatos kézműveskedés workshop keretében. Volt zsonglőrködés poi-jal, vizeslufi-dobálás és fagyizás. Mindez jelnyelven és hangzó nyelven, együtt, egymás mellett. Hatalmas élmény volt idén is, jövőre mindenkit visszavárunk!Olvass még!158 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


bottom of page