top of page
  • Szerző képeKatya Tempfli

Szülőklub: Workshop a jogainkról

A Jelnyelvi Játszótérrel összekötött Szülőklub programunk célja, hogy a gyerekek szórakoztatása mellett a szülők, hallássérülésben érintett családok is hasznos, továbbgondolandó szakmai és szabadidős programban vegyenek részt, a közösség által érdeklődést kiváltó témakörökben. A legutóbbi alkalommal Dr. Tapolczai Gergely, siket országgyűlési képviselő és jogász tartott átfogó előadást a hallássérüléssel kapcsolatos jogokról, lehetőségekről.


A hallássérülésben érintett családok számára különösen fontos a jogtudatosság és a vonatkozó szabályozások ismerete - ezért vállalkoztunk arra, hogy közérthető formában, jelnyelven, a halló résztvevők számára hangra történő tolmácsolással foglaljunk össze néhány fontos dolgot. Anyanyelvhez való jog, választott nyelvhez való jog, bilingvális nevelés, korai fejlesztés, hallásjavító eszközök támogatása, iskolaválasztás, logopédiai vagy szurdopedagógiai ellátás, jelnyelvi tolmácsoláshoz való jog és tolmácshasználat, egészségügyi kérdések, tömegközlekedés, jogosítvány, tévéműsorok feliratozása, munkavállalás, járadékok, nyugdíj... és még hosszasan lehetne sorolni azokat a életterületeket, ahol valamilyen speciális jogi vonatkozással bír a hallássérülés. A beszélgetést sok-sok alkalommal lehetne folytatni, reméljük, lesz rá lehetőségünk!


Kapcsolódó posztok:

Hallássérült családmodellek - Sándor Fanni Angéla pszichológus írása és az általa tartott Szülőklubos beszélgetés

Improvizáció alapú tréningek integrált felnőtt csoportokban - Arany Brigitta, Tempfli Kátya és Seres-Kormány Anita mutatja be a Jeleven módszertanú gyakorlatokat

Fókuszban a nők - dancehall tánc integrált csoportban, hallássérült és halló résztvevőkkel

Szülőklub - záró beszámoló a 2019/20-as projektről


A Szülőklub projekt megvalósításának forrása a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ "Szülősegítő szolgáltatások támogatása - SZÜLŐ2019" pályázat.

55 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page