top of page
  • SzerzƑ kĂ©peKatya Tempfli

ElnyertĂŒk az Invitech InnoMax dĂ­jat!

Az idĂ©n 10. alkalommal adtĂĄk az Invitech InnoMax Nonpofit DĂ­jakat. Ez idƑ alatt szĂĄmos civil szervezet partnere volt az Invitech a digitalizĂĄciĂłra Ă©pĂ­tƑ, innovatĂ­v projektötleteik megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄban. A nonprofit szervezetek rĂ©szĂ©re meghirdetett innovĂĄciĂłs pĂĄlyĂĄzaton önkĂ©ntes tƱzoltĂłkat segĂ­tƑ riasztĂłrendszer, internetes jelnyelvoktatĂĄsi program, hĂĄtrĂĄnyos helyzetƱ gyermekeknek kĂ©szĂ­tett online oktatĂł tĂĄrsasjĂĄtĂ©k, vagy Ă©ppen akadĂĄlymentesĂ­tett digitĂĄlis vizsgĂĄztatĂł felĂŒlet is volt a dĂ­jazottak között. HabĂĄr az ĂĄtadĂłĂŒnnepsĂ©g a koronavĂ­rus-jĂĄrvĂĄny következtĂ©ben most csak az online tĂ©rben valĂłsulhatott meg, ez is rĂĄvilĂĄgĂ­tott, hogy a civil szfĂ©rĂĄban tevĂ©kenykedƑ szervezetek szĂĄmĂĄra is kiemelten fontos az infokommunikĂĄciĂłs megoldĂĄsok alkalmazĂĄsa.


Az Invitech MagyarorszĂĄg egyik vezetƑ telekommunikĂĄciĂłs Ă©s infrastruktĂșra megoldĂĄsszĂĄllĂ­tĂłja, amely több mint 6000 vĂĄllalati Ă©s nagykereskedelmi ĂŒgyfelĂ©nek nyĂșjtja menedzselt infokommunikĂĄciĂłs szolgĂĄltatĂĄsait. PortfĂłliĂłjĂĄba szĂ©lessĂĄvĂș ĂŒzleti internet, adatközponti Ă©s felhƑ megoldĂĄsok, valamint hang- Ă©s IT-szolgĂĄltatĂĄsok egyarĂĄnt beletartoznak.



És hogy mi mivel pĂĄlyĂĄztunk, mire nyertĂŒk el ezt a csodĂĄlatos dĂ­jat Ă©s a vele jĂĄrĂł 500.000 Ft-ot? Az online jelnyelvoktatĂł platformunk fejlesztĂ©sĂ©re. A magyar jelnyelv 10 Ă©ve hivatalos, az AlaptörvĂ©nyben is vĂ©dett nyelv MagyarorszĂĄgon, a siket kultĂșra hordozĂłja, közel 10.000 ember anyanyelve, s tovĂĄbbi 20.000 aktĂ­v hasznĂĄlĂłval bĂ­r a hallĂĄssĂ©rĂŒltek Ă©s tolmĂĄcsok körĂ©ben. MĂ©gis kevĂ©s a jelnyelvi tanfolyam: fƑvĂĄrosi fĂłkuszĂș, helyhez s idƑhöz kötött, csoportos tantermi kĂ©pzĂ©s a jellemzƑ. Ezen vĂĄltoztatunk most! ElindĂ­tjuk az elsƑ hazai online jelnyelvi kurzusokat, ahol helytƑl, idƑtƑl fĂŒggetlenĂŒl, modern Ă©s innovatĂ­v mĂłdszertannal, egyĂ©ni igĂ©nyekre szabva tanĂ­tjuk ezt a kĂŒlönleges nyelvet. ProjektĂŒnk kĂ©t csoportot cĂ©loz meg: egyrĂ©szrƑl azoknak a hallĂł embereknek nyĂșjtunk egy innovatĂ­v Ă©s modern eszközt, akiknek az eddig elĂ©rhetƑ jelnyelvoktatĂł mĂłdszerek nem vĂĄltak be vagy nem voltak elĂ©rhetƑk. MĂĄsrĂ©szrƑl, a jelnyelv szĂ©lesebb körben valĂł megismerĂ©se, a hallĂł tĂĄrsadalom jelnyelv-ismeretĂ©nek Ă©s fogyatĂ©kossĂĄggal kapcsolatos tudatossĂĄgĂĄnak növelĂ©se a teljes hallĂĄssĂ©rĂŒlt közössĂ©g szĂĄmĂĄra jĂĄr pozitĂ­v vĂĄltozĂĄssal, hozzĂĄfĂ©rĂ©sĂŒk Ă©s megĂ­tĂ©lĂ©sĂŒk javul, a tĂĄrsadalmi befogadĂĄs erƑsödik. S nem utolsĂłsorban, szervezetĂŒnk szĂĄmĂĄra a projekt egy indulĂł tĂĄrsadalmi vĂĄllalkozĂĄs kezdƑ lĂ©pĂ©se, egy olyan szolgĂĄltatĂĄs megalapozĂĄsa, mely a kĂ©sƑbbiekben Ă©rtĂ©kesĂ­thetƑ, s az alapĂ­tvĂĄny mƱködĂ©sĂ©nek fenntartĂĄsĂĄban is fontos tĂĄmasz lesz. Egy olyan online platform szerepel a vĂ­ziĂłnkban, mely bizonyos szintig ingyenesen elĂ©rhetƑ nyelvoktatĂĄsi tartalmakat, komolyabb tanulĂĄsi szĂĄndĂ©kkal Ă©rkezƑ userek szĂĄmĂĄra pedig kĂŒlönfĂ©le tanulĂĄsi Ă©s fizetĂ©si konstrukciĂłkat kĂ­nĂĄl. A lĂ©trejövƑ honlap közössĂ©gi felĂŒletkĂ©nt is funkcionĂĄl: informĂĄciĂłk, hĂ­rek, Ă©rdekessĂ©gek a jelnyelvrƑl Ă©s a siket kultĂșra vilĂĄgĂĄbĂłl, a fogyatĂ©kossĂĄg Ă©s a siketsĂ©g pozitĂ­v bemutatĂĄsa, egy virtuĂĄlis közössĂ©gben.


Jeleven gyerekjelnyelvi projektĂŒnk anyagait mĂĄr elkezdtĂŒk digitalizĂĄlni, ezeket meg tudod nĂ©zni itt: https://www.jelnyelvonline.org/jeleven.



Egyéb forrås:

153 megtekintés0 hozzåszólås
bottom of page