top of page
  • Szerző képeKatya Tempfli

Az online országjárás 2. állomása: Balatonalmádi

Érzékenyítő országjárásunk virtuális formában valósul meg, így a számítógép képernyőjén keresztül adjuk át a diákoknak a tapasztalatainkat, játékainkat, gondolatainkat. Ezúttal a Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium 9. osztályát vezettük be a jelnyelv és a hallássérültek világába.

Gyakorlatainkat a Jeleven - Jelnyelvi Játszótér sok-sok alkalma alatt csiszoltuk olyanná, hogy korosztálytól és csoportösszetételtől függetlenül legyenek használhatóak a jelnyelvvel és hallássérüléssel kapcsolatos ismeretek átadására. Nonformális módon tanítunk - megmagyarázzuk, megmutatjuk, eljátsszuk és megbeszéljük; az élmény, az aktív részvétel és a megtapasztalás útján.

Diákokkal mindig nagy élmény dolgozni, sokat kapunk mi is ezeken az alkalmakon. Lelkesedést, érdeklődést, koncentrációt, okos és továbbgondolandó kérdéseket, kíváncsiságot, nyitottságot. Mi pedig jeleket tanítunk, történetet mesélünk, aktivizálunk és kreativitásra ösztönzünk. Köszönjük az élményt, Balatonalmádi!


Az országjáró online szemléletformálás folytatódik. A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap programjának támogatásával valósul meg.



128 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page