top of page

JELNYELV

mindenkinek

Minden siket gyermeknek meg kell adni a jogot, hogy kétnyelvűként nőhessen fel, a hallássérülés szintjétől függetlenül. A gyermek akkor jut teljes kognitív, nyelvi és társadalmi képességek birtokába, ha ismeri és használja mind a jelnyelvet, mind a hangzó nyelvet (annak írott és – lehetőség szerint – beszélt formáját).

"

Bejegyzések hamarosan
Kövess minket!
jel_alapitvany-logo-white.png

J

E

L

Blueberry Bush
kisspng-thumb-signal-hand-gesture-thumb-

Célunk és küldetésünk a magyarországi hallássérült közösség érdekvédelme, kétnyelvű oktatás-nevelésének és önálló életvitelének elősegítése és támogatása. A magyar és nemzetközi jelnyelv terjesztése és oktatása, nemzetközi tudásmegosztás.

A Játszóház megteremti a lehetőségét annak, hogy a hallássérült gyermekek játékos formában jussanak hozzá a jelnyelvhez és a számukra identitás lehetőségét nyújtó siket kultúrához, akkor is, ha halló családban nevelkednek...

A mentorszülői képzésen a hallássérült vagy hallássérült gyermeket nevelő szülők megkapják mindazt az információt, ami ehhez a speciális élethelyzettel való megküzdéshez szükséges. Új csoport indul 2018 elején!

Hírek
Erasmus+ Stratégiai Partnerségben fejlesztjük a Jelnyelvi Játszótér módszertant
2019.  október 16.

​​

November első hetében görög és lengyel partnereinkkel a középiskolás korosztály számára fejlesztjük a gyakorlatokat.

Szakmai segítség és tanácsadó szolgálat hallássérült gyermeket nevelő szülőknek, nyelvelsajátítással, nyelvi neveléssel, beszédfejlesztéssel és családi jelnyelvhasználattal kapcsolatban.

A Jelnyelvi Játszótér házhoz megy! Óvodák és általános iskolák jelentkezését várjuk, ahol örömmel fogadnak egy integrált, izgalmas és játékos érzékenyítő programot.

Akikkel együtt dolgozunk
Eseménynaptár
bottom of page