Pörög a Pénzjelek Projekt!

2017/08/28

Szerző:

A projektről:

Akadálymentesítés a pénzügyekben. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának "Pénzügyi Navigátor" füzeteinek akadálymentesítése, jelnyelvi videók formájában.

Mi a célunk?

A hallássérültek pénzügyi tudatosságának és ismereteinek növelése, egy olyan átfogó videós tudástár létrehozásával, mely magyar jelnyelven informálja őket. Olyan tudástár, információs bázis jön létre, mely jelnyelvi videókban, számukra érthetően magyarázza el a pénzügyben fontos kifejezéseket, szereplőket, szabályokat, lehetséges buktatókat, veszélyeket.

A munka már javában zajlik!

A szövegeket siket lektor részvételével jelnyelvre adaptáltuk, majd jelnyelvi tolmácsok közreműködésével elkezdtük a felvételeket.

Az elkészült jelnyelvi videótár októberben nézhető meg a Magyar Nemzeti Bank honlapján és itt nálunk is, addig is egy pár kép ízelítőnek:

A program lebonyolításában támogatónk a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa (PADA).

Featured Posts

Indul az őszi évad: elstartolt a Jelnyelvi Játszótér és a Kimenő Szülőklub