top of page
  • Katja Kool

Oktatóink a mentorképzésben: Wittmann Andrea


Hallássérült mentorszülői képzésünk erőssége és büszkesége az elsőrangú oktatói gárda. Ebben a blog-sorozatban bemutatjuk, hogy kik azok a szakemberek, akikkel együtt dolgozunk és akiktől képzéseinken oly sok mindent lehet tanulni.

 

Wittmann Andrea - Szülésre felkészítő, szülés- és családkísérő dúla

Wittmann Andrea vagyok, háromgyerekes édesanya.

Szülésre felkészítő, szülés-és családkísérő dúla lettem. Hosszú, és kanyargós úton járva, harmadig gyermekem születése idején érkeztem meg jelenlegi hivatásomba. Két kamaszkorú gyermekem után az új várandósságom és szülésélményem alapjaiban változtatta meg korábbi életemet. Új, szépséges és sok kihívással teli hivatásra leltem, ami azóta is kitölti és meghatározza a napjaimat.

Az anyákkal és családokkal történő felkészülések folyamatai, a kórházi szüléskíséréseim, a családoknál történő segítői jelenlétem sok tapasztalatot, élményt, és kihívást hozott az évek során számomra, ami nagy örömet és felbecsülhetetlen értékes tudást ad nekem azóta is.

Szülés körüli segítőként számos, a várandósságot, szülést, és a gyermekágyas időszakot érintő témában kell tudnom válaszolni kérdésekre, így a folyamatos tanulás, képzés nagyon fontos igény, és egyben elvárás a magam számára. Hiszek a megismerés, az információk fontosságában, abban, hogy mindenki maga kell, hogy meghozza saját, informatív alapokon nyugvó döntéseit, amik jóérzéssel töltik el.

2011-ben jelnyelvet kezdtem tanulni. Fontosnak gondolom, hogy a siket és nagyothalló várandós anyáknak, és pároknak is tudjak segíteni a felkészülés és szülés időszakában, a számukra talán még inkább kiszolgáltatott helyzetben. Ma már öt kedves siket szülőpár tisztelt meg a bizalmával. Jóleső érzés számomra, hogy szülésről, a kórházi körülményekről, a lehetőségeikről, a kisbabájukról, a születése utáni időszak fontosságáról, szoptatásról, hordozásról, kötődésről tudtunk egymással beszélgetni.

www.szulopar.hu

238 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page