top of page
  • Szerző képeKatya Tempfli

Jeleven online: elindultak a digitális gyerekjelnyelvi kurzusok



2020. januárjában három budapesti általános iskolában kezdtünk gyerekjelnyelvi próbaképzéseket az általunk kidolgozott, alkalmazott improvizációs technikákkal operáló, nonformális módszertannal, óriási sikerrel és csodálatos visszajelzésekkel. Ezeket az imádott és várt játékos és izgalmas jelnyelvi órákat pont félúton vágta el a koronavírus miatti iskolabezárások híre, ami elsőre borzalmasan elkeserítő érzés volt nekünk is, az osztályoknak is...

De megpróbáltuk a helyzet jó oldalát nézni, és megszületett az online kurzusok ötlete - az e-jelnyelvi projektünk éppen elég rég hevert a fiókban ahhoz, hogy most poraiból elevenedett főnixmadárként szárnyaljon újra, ezúttal a Jeleven kurzusainkat új életre keltve és a félbehagyott képzésre járó gyerekeknek lehetőséget adva a folytatásra. És az is hatalmas öröm, hogy a projekt megvalósításának alapja, az NFSZK pályázata rugalmasan átformálható volt online oktatásra.


A Jeleven online tananyagok elsődleges célcsoportja az a három osztály, akikkel elkezdtük a közös munkát. De mindenki számára nyilvánosan elérhetőek az anyagok, úgyhogy arra buzdítunk mindenkit, hogy jöjjön jelnyelvet tanulni a Jeleven csapatával!



Milyen tartalmak érhetők el? Megmutatjuk!

Jellisták, ahol az adott heti témakör jeleit tanulhatod meg.


Sztorivideók, ahol a jeleket használat közben láthatod.


Interaktív videók, ahol a tanult jeleket gyakorolhatod játékosan:


Gyakorló jellisták, ahol tesztelheted a tudásod.


És még sok minden más! Gyere és jelelj velünk a https://www.jelnyelvonline.org/jeleven oldalon.


A projekt az EMMI - NSZFK (Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ FOF2019 pályázati forrásából valósul meg.

73 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page