top of page
  • Szerző képeKatya Tempfli

Cápa, kapcsolatok, iskola: ezeket a Jeleven online videókat szerettétek

Digitális gyerekjelnyelvi oktatás projektünk első szakasza lezárult: a 2020. áprilisától szeptemberéig tartó időszakban 11 témakörben összesen 235 videót osztottunk meg, 5 különféle típusban. Természetesen ezek között is voltak kimagaslóan népszerű anyagok, amiket rengetegen láttatok s tanultatok jelelni a segítségükkel. Lássuk a három dobogóst!


1. CÁPA videójával Dávid toronymagasan lett az első, még az egyébként is szupernépszerű "Állatok" témakörön belül is kimagaslott ez az anyag. Amúgy is Dávid volt mindenki kedvence, ami nem csoda, hiszen szuperül jelel és nagy videós múltja van.

2. Fanni "Kapcsolatok" sztorivideója futott be a második helyre, ezt is nagyon szerettétek. Ez sem meglepő, hiszen a jelnyelven történő kommunikáció és kapcsolatfelvétel olyan alapvetéseit tanította meg ebben az anyagban, mint a bemutatkozás, a névjel vagy a számok.



3. Anett "Iskola" témakörös sztorivideóját trükkösen az iskolakezdésre időzítettük, és el is értük a kívánt hatást, mert rengetegen láttátok. Ehhez Anett személyes varázsa is hozzátett: a csapat legújabb és legfiatalabb tagja; anyanyelvi jelelőként és a fiatal siket közösség aktív tagjaként sokakhoz elér az általa közvetített üzenet és tartalom.



Olvass még!


A projekt az EMMI - NSZFK (Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ FOF2019 pályázati forrásából valósult meg.

28 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page