top of page
  • JEL

Különdíjat kaptunk az EdisonPlatform díjkiosztón


Idén először díjazták Magyarország legjobb, gyerekeket fejlesztő kezdeményezéseit - és mi is köztük vagyunk! Megvannak az Edison100 lista győztesei és különdíjasai.

A jövőt a gyerekek építik

Az Edison100 listán összesen száz jelöltből 6+1 kategóriában kiosztott elismerést olyan szereplők érdemelték ki, akik innovatív és jövőbarát módon fejlesztik az általános iskolás korú gyermekek tudását és készségeit az iskolák falain túl. A díjazottakról szakmai zsűri döntött, illetve közönségszavazás alapján dőlt el, ki kapja a hetedik díjat. Az Okos Doboz, a PontVelem Okos Program, a KórházSuli Alapítvány, a Káva - A Résztvevő Színháza, a NoBadKid, az Élménybiológia és a Tanulás Könnyítő Program vittek haza díjat tegnap este.

“Már az Edison100 listán is csupa olyan kezdeményezés szerepel, akiktől érdemes tanulni, és az is a célunk, hogy megmutassuk a jó gyakorlatokat Magyarországon, útmutatást nyújtsunk a szülőknek, pedagógusoknak, és mindenkinek, akit foglalkoztat a gyerekek jövője. Tegnap hat kategóriában mutattuk be a győzteseket, akiket a szakmai zsűrink, azaz Gondolkodó Körünk választott ki, illetve a közönségszavazás nyertesét is díjaztuk. Számunkra pedig legalább annyira fontos, hogy a tegnapi díjátadón találkozott először 100 olyan innovatív szereplő, akiket ugyanaz a cél hajt, és számos újszerű módszert alkalmaznak a gyerekek fejlesztésében. Ezzel a közösséggel kezdjük építeni az Edisonplatformot.”- mondta el Barta Nikolett és Veres Rita, az Edisonplatform vezetői.

Különdíjak és mentoráció a Cappy-től


A Coca-Cola Magyarország brandjei közül a Cappy külön mentorprogram keretében vette ki a részét az Edison100 szereplők támogatásából. Szűcs Judit a Coca-Cola Magyarország képviseletében elmondta: “Azért döntöttünk a kiemelt támogatás mellett, mert a Cappy számára a jótett az apró figyelmességekről szól, amik kifejezik a törődést, közelebb hoznak minket egymáshoz és pozitív változásokat indítanak az életünkben. Hétköznapi apró jócselekedetekre buzdítanak mindenkit, hiszen – ahogy a Cappy szlogenben is megjelenik – „A jótett érzése jóízű”. A Cappy által mentorált szervezetek: Amigos a gyerekekért Alapítvány, Füri ZeneTér, Hópárduc Alapítvány, Hősök Tere, Igazgyöngy Alapítvány, InDaHouse Hungary Egyesület, Jeleven - A Jelnyelvi Játszótér, Digital Skills - Okoseszközt Okosan, Skool (Technológiai Oktatásért Alapítvány), Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány


Az Edisonplatformról Április elején indította el a Bridge Budapest Egyesület az Edisonplatform kezdeményezést, amely a gyerekek jövőre való felkészítésére fókuszál, és célja, hogy a gyerekek jövőjével foglalkozó civil, piaci, tudományos, oktatási szereplők jobban összekapcsolódjanak. “Mi felkutatjuk a jó gyakorlatokat, amelyekből érdemes tanulni, megmutatjuk, megosztjuk és elismerjük őket. A szereplők összekapcsolásával nemcsak tudást térképezünk fel, hanem reményeink szerint beindítunk valami újat. Azt is tudjuk, hogy az együttműködésekből, kapcsolatokból új kezdeményezések születnek majd. Az Edisonplatform segítségével többféle nézőpontot szeretnénk megmutatni, a jó kérdéseket feltenni, szempontrendszert, tudást adni, és leginkább irányt mutatni az útvesztőben. Ennek első lépése az Edison100 kezdeményezésünk.” - mondta Barta Nikolett és Veres Rita, az Edisonplatform vezetői.

Az üzleti szereplőknek is van felelőssége a gyerekek jövőjének formálásában Az Edisonplatformhoz csatlakozó 13 menő cég, akik lehetővé tették a kezdeményezést elindulását, szintén részt vettek a rendezvényen. A szervezők menő cégnek nevezik azokat a cégeket, amelyek anyagi támogatáson túl személyes elköteleződésükkel is a kezdeményezés mögé álltak, és munkavállalóikat is aktív részvételre buzdítják. Közéjük tartozik Bodor Péter az Aegontól, Uzsák Éva Virág az Aon Magyarország Talent Solutions-től, Szűcs Judit a Coca-Cola Magyarországtól, Márton Katalin a Praktiker képviseletében, valamint az UniCredit Bank. Knezevics Viktor a BP-től, Fertig Balázs a MOL Nyrt.-től és a Nestlé Hungáriától Dr. Tompa Gábor. Csatlakozott továbbá Varga Eszter a Pannonhitel Zrt. vezetője, Árvai Péter a Prezi vezérigazgatója, Nagy György a Sigma Technology ügyvezetője, Vidó Andrea a Gyerek Szigettől, Gazsi Zoltán az Eisberg Hungary Kft-től, valamint az ARM Hungary csapata.

A Bridge Budapestről A Bridge Budapest egy magyar vállalkozók által 2013-ban alapított nonprofit szervezet. Az alapító cégek között olyan globálisan is ismert szereplők állnak, mint a Prezi, NNG, Ustream és LogMeln. Az Egyesület célja, hogy működésével fejlessze a meglévő üzleti kultúrát Magyarországon úgy, hogy összeköti és láthatóvá teszi az érték alapon és hosszú távon gondolkodó üzleti cselekvőket: az üzleti szegmenst, a civileket és a fejlődni vágyó magánembereket, fiatalokat. Ennek keretében olyan kezdeményezéseket indított már el, mint a cégek transzparens működését elismerő Vállalható Vállalkozás önellenőrző teszt és minősítés, valamint a 9 és 14 év közötti gyermekeknek szóló élményalapú vállalkozási műhelyként működő Bridge Bizniscool, amely az ország 30 pontján elérhető.

További cikkek a díjkiosztóról:


29 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page