top of page
  • Szerző képeKatya Tempfli

E-jelnyelv? Igen! Online jelnyelv kurzusok


A hangzó nyelvek oktatásában az e-oktatás, internetes tananyagok használata már hosszú évek óta elérhető és a nyelvtanulók által kedvelt módszer. Itthon is számos nyelviskola kínál különféle megoldásokat a napi 5 perces nyelvtudást fejlesztő gyakorlatoktól kezdve a komplett online nyelvvizsgára felkészítő kurzusokig.

A jelnyelv vizuális műfaj, ebben megegyezhetünk, de a klasszikus, csoportos offline tanfolyamok is nagyban támaszkodnak írásos anyagokra, használnak munkafüzeteket és tesztlapokat, amik jellemzően videós, előre rögzített képi anyagokhoz tartoznak. Budapesten a SINOSZ és a Hallatlan indítja a legtöbb jelnyelvi tanfolyamot, ez utóbbi, illetve a JelEsély projekt oldalán érhető el nagy elemszámú jelnyelvi korpusz, azaz a magyar jelnyelv jelkészlete, videón megtekinthető formában (1 jel - 1 videó).

A Budapesttől távolabb élők esetében azonban visszatérő probléma, hogy jóval kevesebb helyben induló jelnyelvi tanfolyam érhető el, azok is jellemzően megyeszékhelyeken. Azok is nehezen tudtak eddig jelnyelvi képzésen részt venni, akiknek nem megfelelőek a klasszikus munkaidő utáni, esti tanfolyamok. Anyagi jellegű akadályok is felmerülhetnek, vagy éppenséggel van olyan ember is, aki hatékonyabban tanul egyedül, saját ideje, tempója és kapacitása szerint, ha kedve tartja, akár hajnali 1-kor...

Mi a megoldás?

E-jelnyelv, azaz online jelnyelvi kurzusok. Magyarországon először.

Az ötlet és a terv már készen áll - a most a közösség támogatását kérjük ahhoz, hogy a megvalósításhoz szükséges anyagi háttér is rendelkezésünkre álljon. Most Te is támogathatsz minket, hogy elkezdjük a munkát! Már a legkisebb segitséged is hatalmas nőhet!

Miért olyan szuper egy online jelnyelvi kurzus?

- helytől, időtől független

- egyéni igények szerint használható: saját tempó, kapacitás és tanulási szokások szerint

- egy nem szokványos nyelvet tanulhatsz meg, nem szokványos módon!

Támogass minket, és adakozóként bekerülhetsz az első online tanfolyami pilotcsoportba, hogy részt vehess a kurzus felépítésének izgalmas munkájában!

Köszönjük a támogatásod! Már a legkisebb adomány is hatalmas segítség a jelnyelv ügyének! :)

2 726 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page