top of page
  • Katja Kool

Végzett második mentorszülői csoportunk


Munka, tanulás, tapasztalatok, élmények, nevetés, összhang, csapat, önismeret, játék, elfogadás, célok.... Ezek a szavak hangzottak el a Hallássérült Mentorszülői Képzésünk zárónapján, ahol értékeltük az együtt töltött kilenc alkalmat és résztvevőink megszerzett tudását is felmértük, és tizenegy új, lelkes és motivált Mentort avattunk.

A mentorképzés képekben

A képzésben a frontális, meghívott előadók által tartott szakmai előadásokat nonformális tanulási technikákat, gyakorlatokat magában foglaló kommunikációs és mentorálási tréning követte.

A teljesség igénye nélkül íme néhány résztvevői és tréneri tapasztalat és visszajelzés a képzésről:

"Egy más dimenziót ismerhettem meg. Eddig csak a saját gyermekemet ismertem, mint hallássérült. A csoport felnőtt siket résztvevőinek köszönhetően szélesebbre nyílt számomra a világ, megismertem egy másfajta kommunikációs módot, ahol másként, de ugyanúgy boldogulnak az emberek."

"Pszichológusnak tanulok, de ebben a 75 órában több önismeretre tettem szert, mint az egyetemen."

"A saját gyerekem is hallássérült, de mégis, a siket résztvevőktől tanultam nagyon sokat. Egy ajtó nyílt ki számomra. Komoly önismereti utazás volt ez nekem, a végére nagyon megérkeztem ide."

"Trénerként másodszorra dolgozom ebben a mentorképzésben. Új gondolkodásmódot, megközelítést igénylő, izgalmas terület ez számomra, de nem fenyegető, hanem vonzó! A résztvevők hozzáállása csodálatos, nagyon jó természettel állt egymáshoz az összes résztvevő, és mindent megoldottunk együtt. Nagyon izgalmas dolog egy ilyen járművön utazni, és örülök, hogy ilyen útitársakra leltem. Nagy élmény ez a képzés, az egyik legizgalmasabb feladatom eddig."

Köszönjük a résztvevőknek és az oktatói, szervező csapatnak. 2018 őszén folytatjuk a mentorszülők képzését!

235 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page