top of page
  • Katja Kool

Kezdett az új mentorszülői csoport


Immár a második mentorszülői csoportunkkal kezdtük meg a képzést február 10-én a FAM-ban, jó hangulatban - és szinte percek alatt szuper csapattá alakulva.

Mit tanultunk? Néhány alapfogalmat a fogyatékosság témakörében; megvitattuk az ezzel kapcsolatos tévhiteket, sztereotípiákat.

Mit játszottunk és miért? Palkovits Nóra tréneri irányításával az első alkalom egymás megismeréséről, az erőforrások, célok és szándékok felméréséről szólt, így a csoport közös szabályait, kereteit fektettük le elsősorban, majd páros és csoportos gyakorlatok segítségével mutatkoztunk be, kaptunk benyomásokat az új arcokról és hangolódtunk egymásra.

Végül átestünk a frissen alakult csapat együttműködésének próbáján, a Marshmallow Challenge-en, azaz a Pillecukor Kihíváson: 20 szál spagetti, egy tekercs cellux és rengeteg találékonyság segítségével építettünk tornyot, ami képes volt megtartani (vagy nem!) egy szem pillecukrot. Nehezebb volt, mint gondoltuk! :)

A jelnyelvi tolmácsolást köszönjük Horváth Hajnalkának és a JTHA (Jelnyelvi Tolmácsok a Hallássérültekért Alapítvány) Tolmácsszolgálatának!

159 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page